Meld een dood dier

Middels het formulier onderaan deze pagina kan ziekte en/of sterfte bij wilde fauna worden gemeld.

Ter info: De taak voor het opruimen van dode dieren ligt niet bij het DWHC, kijk hier wie verantwoordelijk is voor het opruimen van dode dieren. 

In verband met onvoorziene omstandigheden, worden van vogelgriep verdachte vogels (watervogels, aaseters) momenteel zeer beperkt opgehaald.

Voor overige meldingen, zoals zangvogels en zoogdieren, blijft gelden dat, als DWHC het door u gemelde dode dier zou willen laten ophalen, we tijdens kantooruren (9 – 13.00 u) binnen 3 uur contact met u opnemen.

Van vogelgriep verdachte vogels:
Alleen als een vogel wordt opgehaald, wordt contact met u opgenomen, uiterlijk op de volgende werkdag voor 12 u. Hoort u binnen deze tijd niets, dan wordt de vogel niet opgehaald en kan deze ter destructie. Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

Mocht contact met een van onze medewerkers noodzakelijk zijn, dan kunt u de gegevens vinden op onze contactpagina.

De vakjes die omrand zijn met een groene lijn, moeten ingevuld zijn om het formulier succesvol te kunnen verzenden. Bij de telefoonnummers is het verplicht om minimaal één nummer te geven. De vakjes met een zwarte lijn zijn optioneel. Uw adres en contactgegevens zijn nodig om contact met u te kunnen opnemen voor nadere informatie en voor eventueel overleg over het ophalen van het dier voor onderzoek. Anoniem melden is niet mogelijk, omdat we contact met u moeten kunnen opnemen.

Het DWHC gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. In onze Privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met de verwerking van uw persoonsgegevens.  Wij baseren ons op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Door een melding in te dienen, geeft u aan dat u akkoord gaat met onze privacyverklaring.

Als het formulier succesvol is verzonden, verschijnt op het scherm een melding. Tevens ontvangt u op het ingevulde e-mail adres een mail met de door u ingevulde gegevens. Letwel; soms duurt het even voordat u een bevestiging krijgt, en bij sommige providers komt deze in de spam-box.

Ziet u geen melding en heeft u na een half uur geen e-mail ontvangen, ook  niet in de spam-box, dan is het verzenden niet goed gegaan en komt de melding ook niet bij DWHC binnen, of uw e-mail adres was niet juist ingevoerd. Wij verzoeken u dan nogmaals het formulier in te vullen en te verzenden, of de gegevens te mailen naar dwhc@uu.nl.

Ophalen?

Het DWHC kan niet alle gemelde dode dieren op te halen en te onderzoeken. DWHC moet dus een selectie maken. Als DWHC het door u gemelde dode dier zou willen laten ophalen, dan nemen we tijdens kantooruren binnen 3 uur contact met u op. Meldingen buiten kantooruren worden de eerstvolgende werkdag afgehandeld of, in het weekend, uiterlijk de volgende dag.  Is er binnen de bovengenoemde periode geen contact met U opgenomen, dan kan het dier helaas niet worden opgehaald.

Opruimen

DWHC ruimt geen dode dieren op. Kijk bij www.dwhc.nl/vragen wie kadavers opruimt.

Vragen en antwoorden

Kijk voor vragen over het melden, het ophalen, het verpakken van een kadaver, hygiënemaatregelen etc. op www.dwhc.nl/vragen

Uw gegevens

Locatie van het Dier

Geef aan waar u het dode dier heeft gevonden of waargenomen.

Werkt deze kaart niet, vul de gegevens dan handmatig in.

  1. Open Google Maps.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de locatie of het gebied op de kaart.
  3. Selecteer Wat is hier?
  4. Onder aan het scherm wordt meer informatie weergegeven.

Opmerking:
Links is over het algemeen de latitude en rechts de longitude.

Klik op de kaart om de locatie aan te passen.

Omgeving:

Diergegevens: