Nieuwe directeur bij het Dutch Wildlife Health CentreSinds 1 februari 2024 is Judith van den Brand de nieuwe directeur bij het DWHC. Zij heeft het stokje overgenomen van Andrea Gröne die als directeur de afgelopen 15 jaar een belangrijke rol heeft gespeeld in het onderzoek naar ziekten bij wilde dieren en die het DWHC bij een breder publiek bekend heeft gemaakt. Andrea Gröne blijft als onderzoeker en patholoog verbonden aan het DWHC.

Veterinair patholoog Dr Judith van den Brand voert lichamelijk onderzoek uit op de dode wolf. Hier neemt zij afmetingen van de wonden. Foto ©: Marielle van Uitert.

Judith: “Het DWHC is een uniek expertisecentrum dat onderzoek doet naar ziekten in wilde dieren. De ontwikkelingen rondom de vogelgriep en de COVID pandemie laten zien dat onderzoek naar ziekten in wilde dieren een steeds grotere rol speelt in de ‘One Health’ aanpak van ziekten die belangrijk zijn voor mens, dier en omgeving. Deze ontwikkelingen stimuleren ons om onze toegevoegde waarde te blijven leveren. En ik heb veel zin om daar nu ook als directeur aan bij te dragen en ben Andrea erg dankbaar voor alles wat zij de afgelopen jaren heeft gedaan voor het DWHC.”