NVWA: Honderden dieren in beslag genomen tijdens actie tegen wildlife crime.In het nieuwsbericht van de NVWA d.d. 1 december 2021, is te lezen dat zij samen met de politie en douane in oktober o.a. ruim 600 levende dieren en 2.300 producten van beschermde planten en dieren in beslag hebben genomen. De actie was onderdeel van een internationale operatie.

De operatie is gericht op wildlife crime. Wildlife crime veroorzaakt niet alleen grote schade aan de biodiversiteit, ook het dierenwelzijn is in het geding en er is risico van insleep van dierziektes.

In het NVWA nieuwsbericht is o.a. te lezen dat

  • Bij een handelaar in de provincie Gelderland 470 illegale vogels werden aangetroffen.
  • Op Schiphol een reizigster 8 zangvogels meesmokkelde in een karaokeset.
  • Op een vogelmarkt in Hardenberg zijn 8 vermoedelijk in het wild gevangen Putters, in beslag genomen.
  • Op Schiphol een smokkelaar 145 reptielen en amfibieën in haar koffer had.
  • De NVWA onderzoek doet naar vermoedelijk illegale kweek van en handel in slangen. Bij een verdachte in de provincie Overijssel werden 121 Boa’s (Boa constrictor) en 10 Driekleurige Haakneusslangen aangetroffen.
  • Sommige passagiers vlees van o.a. Leguaan, Python en Grote Kroonslak in hun bagage hadden.

Lees het gehele bericht op de website van de NVWA:

Honderden dieren in beslag genomen tijdens actie tegen wildlife crime | Nieuwsbericht | NVWA