Kerkuil overleden door “het Geel”In september is bij het DWHC een kerkuil onderzocht. De kerkuil leed aan  “het Geel” , een ontsteking in de keel en krop die wordt die wordt veroorzaakt door de parasiet Trichomonas.

Deze parasiet wordt vooral gevonden bij duiven, maar ook bij vinkachtigen zoals groenlingen . Soms worden

pijl wijst naar voorbeeld van beslag veroorzaakt door Trichomonaden

roofvogels zoals deze uil of aaseters, zoals een ekster, besmet met deze parasiet doordat ze een besmette vogel opeten. De trichomonaden gaan in de keel en krop van een besmette vogel zitten veroorzaken daar een infectie die er voor zorgt dat de vogel steeds moeilijker kan eten en drinken. Dat was ook in dit geval de oorzaak van het overlijden van deze kerkuil.

 

 

Meer informatie over trichomonas vindt u hier.

Aaseter: Ekster met “het Geel”