AVP nu ook in Servië en bij wild zwijn in SlowakijeServië

Servië heeft vier uitbraken van Afrikaanse varkenspest bij gehouden varkens gemeld aan de OIE.  Het betreft kleine varkenshouderijen die dicht bij elkaar gelegen zijn. Drie zijn gelegen in het district Belgrado en één in het district Podunavlje.

Slowakije

In Slowakije is op 12 augustus bekend geworden dat bij een wild zwijn Afrikaanse varkenspest (AVP) is vastgesteld. Het dier vertoonde afwijkend gedrag, is gedood en materiaal werd opgestuurd voor onderzoek. De test was positief voor AVP. Het gebied ligt tegen de Hongaarse grens.
AVP werd op 25 juli 2019 voor het eerst vastgesteld in Slowakije bij gehouden varkens.  is  in dit land zijn vastgesteld.  De boerderij ligt in de regio Kosice in het zuidoosten van Slowakije. Deze regio grenst aan Hongarije en Oekraïne.
Op de website https://www.polovnickakomora.sk/sk/amo/aktualne-spravy-slovensko/1743-amo-prvy-pozitivny-diviak-v-sr.html staat een kaart met de locaties. De blauwe punt met pijl geeft de locatie van het wild zwijn weer. De roze cirkels hebben betrekking op de gehouden varkens.