2014 Is de wasbeerhond een risico voor volksgezondheid? Help mee en meld het dode dierDe wasbeerhond wordt sinds 2001 met regelmaat waargenomen in voornamelijk Noordoost-Nederland en inmiddels lijkt het erop dat kan worden gesproken van een wilde populatie. In 2014 wil het RIVM wasbeerhonden onderzoeken op mogelijke besmetting met Echinococcus multilocularis en Trichinella spiralis. Dit onderzoek wordt samen uitgevoerd met het DWHC, dat de (verse) ingeleverde dieren verder zal onderzoeken op het voorkomen van andere ziekten.

Lees de folder: Artikel wasbeerhond oproep , voor meer informatie over de wasbeerhond en het onderzoek.

Mocht u een dood exemplaar vinden, meld deze via het meldingsformulier of neem contact op met DWHC: 030-2537925.
Een koerier haalt het dier op.

Voor vragen over dit onderzoek kunt u contact opnemen met het RIVM via miriam.maas@rivm.nl