Vrijwel zeker wolf gevonden langs de A28Onderzoek heeft uitgewezen dat het dier dat vrijdagmorgen 3 maart langs de A28 gevonden is vrijwel zeker een mannelijke wolf is.

Het onderzoek bevestigt dat het dier is aangereden. De sectie is uitgevoerd door het Dutch Wildlife Health Centre van de faculteit Diergeneeskunde in samenwerking met Alterra. Om 100% zekerheid te bieden is DNA onderzoek uitgevoerd. De uitslag hiervan volgt volgende week. De onderzoekers buigen zich tevens ook nog over de vragen waar het dier vandaan komt en hoe het dier zich heeft verplaatst. Hier is nu nog geen informatie over bekend.

De sectie is uitgevoerd door het Dutch Wildlife Health Centre van de faculteit Diergeneeskunde in samenwerking met Alterra.

Rol provincie Drenthe

Provincie Drenthe bereidt zich al geruime tijd, samen met partners, voor op de komst van wolven in Drenthe. Langs de Duitse grens leven verschillende wolvenroedels en verwacht wordt dat deze dieren ook Drenthe kunnen bezoeken. De wolf is een beschermde diersoort. De Europese Habitatrichtlijn verplicht Nederland om de wolf wettelijk te beschermen en zijn staat van instandhouding te bevorderen. De provincie Drenthe is dus verantwoordelijk voor de bescherming van de wolf en is verantwoordelijk voor het vergoeden van schade die wolven aanrichten.

Bron: www.uu.nl